Sergio Herman

0
61

Επιθυμία του ολλανδού σεφ είναι να επιστρέψει στην κουζίνα και να αρχίσει ξανά το μαγείρεμα. Ο παραγωγικός εστιάτορας, ο οποίος έχει επιτύχει σημαντική αναγνώριση Michelin, ελπίζει να ανοίξει ένα μικρό εστιατόριο, όπου θα μπορεί να τροφοδοτήσει το πάθος του.

«Οι μητρικοί μου παππούδες ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 και οι γονείς μου ανέλαβαν τις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Είναι μια μικρή αγροικία σε μια μικρή πόλη στα σύνορα Ολλανδία-Βέλγιο, κοντά στην Αμβέρσα. Το 75% των φιλοξενουμένων είναι φλαμανδοί. Ο πατέρας μου έτρεξε το «Oud Sluis» σαν ένα τυπικό εστιατόριο με θαλασσινά και ήταν διάσημο για τα μύδια του με σάλτσα λευκού κρασιού. Δούλεψα τα Σαββατοκύριακα, πλένοντας πιάτα, βοηθώντας τη μητέρα μου να σερβίρει, καθαρίζοντας τα μύδια και κόβοντας τα λαχανικά. Στις ελεύθερες μέρες των γονιών μου, με παίρναν από το σχολείο και είχαμε ένα καλό γεύμα ή δείπνο σε ένα ωραίο εστιατόριο. Όταν δούλευα στο «Oud Sluis», ο πατέρας μου, μού δίδαξε τα βασικά και δούλεψα σκληρά, αλλά όταν έγινε εστιατόριο με αστέρι Michelin, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στο φαγητό και την ατμόσφαιρα του εστιατορίου. Όταν επέστρεψα στο «Oud Sluis» το 1990, έβαλα νέα πιάτα στο μενού. Έχω επίσης ανοίξει έξι καταστήματα γαλλικών πατατών που ονομάζονται «Frites Atelier». Στο Βέλγιο, όταν μιλάτε για τροφή στο δρόμο, οι πατάτες τηγανίσματος είναι οι νούμερο ένα. Τους μεταφέρω στο επόμενο επίπεδο, με καλή μουσική, καλό φαγητό, καλές σπιτικές σάλτσες. 

«Rock Restaurant». Το μοναδικό σύγχρονο εστιατόριο με διεθνή γοητεία, όπου η εμπειρία είναι το κλειδί. Η Jane βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ το Upper Room Bar στο Mezzanine είναι το μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε μουσική, απλά πιάτα, ειδικές μπύρες και μοναδικά κοκτέιλ.

«Είπα στον εαυτό μου, αυτό είναι που θέλω ξανά, να μαγειρεύω για 18 άτομα το πολύ για οκτώ έως 10 ημέρες το μήνα. Το εστιατόριο θα ονομάζεται «The Farm» και θα ανοίξει το 2021».