Τα πρώτα macarons φτιάχτηκαν το 1533 για το γάμο της Αικατερίνης των Μεδίκων με το Δούκα της Ορλεάνης, που έγινε στην Ιταλία. Ο Δούκας στέφθηκε αργότερα βασιλιάς της Γαλλίας, ως Henry II και έτσι το Ιταλικό γλύκισμα διαδόθηκε στη Γαλλία. Η λέξη «macaron» προέρχεται από την Ιταλική λέξη «macaroni» που σημαίνει «λεπτή ζύμη». Ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα από πάστα αμυγδάλου, ασπράδι αυγού και ζάχαρη.

Πηγές αναφέρουν ότι το 1792 τα macarons κερδίζουν φήμη, όταν δυο μοναχές ζητώντας άσυλο στην πόλη Νανσύ, κατά τη Γαλλική Επανάσταση πουλούσαν τα μπισκότα αυτά, ώστε να εξασφαλίσουν χρήματα για τη διαμονή τους. Οι δύο μοναχές έγιναν γνωστές ως «Αδελφές Μακαρόν». Μέχρι τότε τα μακαρόνς φτιάχνονταν χωρίς κάποια ιδιαίτερη γεύση ή γέμιση.

Τον 20ο αιώνα ο Pierre Desfontaines, εγγονός του Louis Ernest Laduree, ιδρυτή του φημισμένου ζαχαροπλαστείου στο Παρίσι, κόλλησε τα δυο μπισκότα γεμίζοντας τα με μια ελαφριά μους σοκολάτας και έτσι τα macarons απέκτησαν τη Γαλλική τους καταγωγή και τη μορφή που έχουν σήμερα.