Υγεία Lab: Υγεία και ποιότητα ζωής

0
57

4 πράγματα που μπορείς να κάνεις φέτος το φθινόπωρο για καλύτερη υγεία!
Και για έναν πιο υγιεινό και χαρούμενο χειμώνα, κάνε αυτά τα βασικά βήματα φέτος το φθινόπωρο.

Κανόνισε να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης…
Η ιδανική εποχή για να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης είναι τον Οκτώβρη, αλλά και πάλι είναι πολύ ωφέλιμο, αρκεί να το κάνεις και αργότερα. Ρώτησε το γιατρό σου για άλλα εμβόλια που μπορεί να χρειάζονται τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας.

Κανόνισε να κάνεις μία μαστογραφία
Αν και οι οδηγίες αλλάζουν και κάθε γυναίκα έχει διαφορετικούς κινδύνους, η μαστογραφία παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο στην πρόγνωση του καρκίνου του μαστού. Συζήτησε με το γιατρό σου ποιο είδος εξέτασης είναι χρήσιμο στην περίπτωσή σου.

Κανόνισε τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος
Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ένας υγιής-τουλάχιστον που νιώθει έτσι-ενήλικας μπορεί να μη χρειάζεται εξετάσεις αίματος κάθε χρόνο, ο γιατρός σου θα πρέπει να είναι αυτός που θα σε συμβουλεύσει σωστά για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες αλλάζουν αναλόγως και με την ηλικιακή ομάδα στην οποία βρίσκεσαι.

Φροντίδα και περιποίηση
Είναι πολύ σημαντικό αυτή την εποχή να προσφέρετε στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σας κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο, παρακολουθώντας μια ταινία, πίνοντας τσάι, διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, κ.λ.π. για να ανακτήσετε τη χαμένη ενέργεια. Μπορείτε να απολαύσετε ένα μασάζ, π.χ. με αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο προσθέτοντας το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Καλό είναι να αφιερώνετε κάθε μέρα χρόνο για να διαλογιστείτε τουλάχιστον 10′ λεπτά, αφού καθίσετε σε άνετη θέση, κλείσετε τα μάτια σας και χαλαρώσετε αναπνέοντας αργά και βαθιά.


Μικροβιολογικά Εργαστήρια ΥΓΕΙΑ LAB
Διαγόρα 41 & Γρ. Λαμπράκη
1ος όροφος, Άνω Τούμπα
Τ. 2310 055 226

Αιματολογικό
Βιοχημικό
Ορμονολογικό
Ανοσολογικό
Αλλεργιολογικό
Βακτηριολογικό
Ιολογικό
Καρκινικοί δείκτες
Προγεννητικός έλεγχος
Έλεγχος γονιμότητας
Μοριακής Βιολογίας

• Αιμοληψίες κατ’ οίκων ΔΩΡΕΑΝ
• Αιμοληψίες βρεφών & παίδων
• Σύμβαση με Ε.Ο.Π.Υ.Υ.