Αν νομίζετε ότι ινδικό φαγητό είναι μόνο κοτόπουλο με κάρυ ή το chicken korma, κάνετε λάθος. Η ινδική κουζίνα είναι μία από τις πιο πλούσιες του κόσμου και ιδού η απόδειξη. Η ινδική κουζίνα αντικατοπτρίζει τις πολλές διαφορετικές παραδόσεις αυτής της τεράστιας χώρας, που θα μπορούσε να είναι μία ήπειρος από μόνη της. Διαβάστε λοιπόν, ποια θεωρούνται από τα καλύτερα πιάτα της κουζίνας αυτής και έτσι θα είστε καλά προετοιμασμένοι όποτε ξαναπέσει στα χέρια σας ινδικό μενού ή οπότε θελήσετε να πειραματιστείτε οι ίδιοι με την ινδική κουζίνα.
- Biryani: Είναι ένα αρωματικό ρύζι, μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα -κυρίως με σαφράν– και μαριναρισμένο κρέας, κυρίως κοτόπουλο ή αρνί. Θα μπορούσατε να το μαγειρέψετε κι εσείς σε κάποιο οικογενειακό γεύμα, ενώ τρώγοντάς το θα νιώσετε σα να έχετε ταξιδέψει σε κάποια μακρινή ινδική πόλη.
- Chole bhature: Πρόκειται για ένα πιάτο με πικάντικα, πασπαλισμένα με κάρυ, φασόλια, το οποίο σερβίρεται με naan (σαν τηγανόψωμο που καταναλώνεται αντί για ψωμί, όπως και το roti). Είναι ιδανικό για ένα αργοπορημένο κυριακάτικο πρωινό, που θα ανανεώσει τους γευστικούς σας ορίζοντες.
- Nethili varuval: Οι πολύ οικείες μας αντζούγιες, βουτηγμένες όμως, σε μία πάστα από κουρκουμά και κόκκινες πιπεριές, περασμένες από το τηγάνι. Είναι ό, τι πρέπει για ορεκτικό, αν έχετε όρεξη για κάτι τραγανό και πικάντικο.
- Kati roll: Πολύ πιο πρωτότυπο απ’ το σάντουιτς, εξίσου δημοφιλές με το σουβλάκι: κεμπάπ, αυγά, λαχανικά και μπαχάρια τυλιγμένα σε μία παράτα (είδος λεπτού ψωμιού). Μπορείτε να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας ό, τι έχει περισσέψει απ’ την προηγούμενη μέρα και να το πάρετε μαζί σας για κολατσιό.
- Tandoori chicken: Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας και μια σίγουρα απολαυστική επιλογή: κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί επί ώρες σε μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά, ψημένο σ’ ένα πήλινο σκεύος (το λεγόμενο tandoori) που είναι ο παραδοσιακός τους φούρνος. Ακόμα πάντως κι αν το ψήσετε στο δικό σας ηλεκτρικό φούρνο, θα προκαλέσετε μια ευχάριστη έκπληξη στους καλεσμένους σας.



- Baingan bharta: Ψημένη μελιτζάνα και λιωμένη μαζί με μια ποικιλία λαχανικών και μπαχαρικών. Σερβίρεται με ένα λεπτό ψωμί. Είναι ιδανικό για ένα χορτοφαγικό, πλην εντυπωσιακό και ξεχωριστό γεύμα.
- Dhokla: Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε δημητριακά για πρωινό ή τοστ για κολατσιό, δοκιμάστε αυτό το πιάτο που περιλαμβάνει ρύζι ζυμωμένο μαζί με αλεύρι από ρεβίθι. Είναι ένα δυναμωτικό και ιδιαίτερα εύγεστο πιάτο.
- Roti: Είναι το κλασικό ινδικό ψωμί, που μοιάζει όμως με κρέπα. Είναι πολύ ελαφρύ και λεπτό, ψήνεται παραδοσιακά στο φούρνο tandoori και προτιμάται όταν κάποιος θέλει ψωμί αλλά όχι τόσο βαρύ όσο το τηγανητό naan.
- Kulfi: Η ινδική εκδοχή του παγωτού φτιάχνεται από συμπυκνωμένο γάλα, αμύγδαλα και φιστίκια. Θα το αναζητήσετε όταν θελήσετε να κλείσετε το πικάντικο γεύμα σας με ένα δροσιστικό επιδόρπιο.
- Samosa: Τηγανιτό ή ψητό τριγωνικό σνακ, γεμιστό με λαχανικά, συνήθως, πατάτα, κρεμμύδι και φασόλια και σερβίρεται με σος μέντας. Πραγματικά μπορείτε να το φάτε πριν, κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του γεύματός σας. Είναι μία από τις πιο οικείες γεύσεις που θα δοκιμάσετε στην ινδική κουζίνα.