Φλωρεντία, 1919. Ο Ιταλός Κόµης Camillo Negroni, µόλις έχει επιστρέψει από την Αγγλία, επισκέπτεται το αγαπηµένο του στέκι, το αριστοκρατικό Caffè Casoni. Έχει βαρεθεί όµως το συνηθισµένο του κοκτέιλ Americano, και ζητάει από τον µπάρµαν Fosco Scarselli να φτιάξει τη συνταγή µε τζιν αντί για σόδα. Η παραλλαγή έγινε ανάρπαστη καθώς ολοένα περισσότεροι θαµώνες του Caffè ζητούσαν να απολαύσουν «το Americano του Κόµη Negroni», το οποίο σύντοµα αποτέλεσε µόνο του ένα νέο, αυτόνοµο κοκτέιλ, µε το όνοµα του εφευρέτη του: Negroni. 95 χρόνια µετά, στο συλλεκτικό ηµερολόγιο για το 2015, το Campari γιόρτασε την επιτυχηµένη πορεία του Negroni, ως ένα από τα πιο γνωστά κοκτέιλ παγκοσµίως, και ντύνει τη Γαλλο-Σουηδή ηθοποιό Eva Green όχι µόνο στη µόδα της εποχής του Κόµη, αλλά και στη µόδα του 1972 – τότε, όταν ένας άλλος Ιταλός µπάρµαν, ο Mirko Stocchetto, έγραψε τη δική του ιστορία επινοώντας κατά λάθος την παραλλαγή Negroni Sbagliato στο Bar Basso στο Μιλάνο.
Πώς να φτιάξεις Negroni:
Υλικά_
- 45 ml campari
- 45 ml vermouth red
- 45 ml gin
Εκτέλεση_
Ποτήρι: double old fashion
Βάζουµε τα υλικά µαζί µε κύβους πάγου και τα ανακατεύουµε ώστε να οµογενοποιηθούν.
Info: Το Negroni αποτελεί ίσως το πιο γνωστό aperitif παγκοσµίως.
Tip: Ψεκάζουµε τα έλαια στύβοντας µια φλούδα πορτοκαλιού και την τοποθετούµε για ντεκόρ µαζί µε µια φέτα πορτοκάλι.
Η συνταγή είναι η αυθεντική, όµως υπάρχουν και δύο παραλλαγές:
- Negroni sbagliato: Η διαφορά σ’ αυτήν την έκδοση είναι ότι «λερώνουµε» το µείγµα µε ένα παγάκι από φρέσκο γκρέιπ φρουτ.
- Negroni with a twist: 45 ml τζιν – 45 ml κόκκινο βερµούτ – 25 ml campari – 20 ml aperol.