Σωνίτης Δημήτριος:
Mια γλυκιά γνωριμία με τον καταξιωμένο ζαχαροπλάστη

0
780

Πότε ξεκινήσατε τη λειτουργία του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής «ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»;
Το 1994, αλλά στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ήρθαμε το 1999 και τότε αποκτήσαμε το εμπορικό σήμα ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Θέλετε να μας πείτε πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη ζαχαροπλαστική;
Τυχαία και για βιοποριστικούς λόγους.

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει κάποιος την ποιότητα των προϊόντων του και τι χρειάζεται γι’ αυτό;
Η ποιότητα είναι κάτι που συνεχώς εξελίσσεται και προέρχεται από το βάθος της ψυχής του καθενός, να προσφέρει. Ένας παράγοντας γι’ αυτήν είναι η αγάπη με ό,τι καταπιάνεσαι, αλλά να γνωρίζεις και τα όριά σου.

Πόσα προϊόντα παράγετε;
Περίπου δεκαπέντε. Κάποια είναι εντελώς δικής μου επινόησης και άλλα εξελίχθηκαν από άλλες συνταγές, όμως όλα διατηρούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εργαστηρίου.

Μάθαμε πως φτιάχνετε και παγωτό Καζάν Ντιπί, κάτι που δεν υπάρχει πουθενά. Μιλήστε μας γι’ αυτό το υπέροχο παγωτό.
Θέλησα να δημιουργήσω κάτι, που ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στον κόσμο και αυτό ήταν το ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ ΠΑΓΩΤΟ. Η δύναμη γι’ αυτό δεν ήταν το οικονομικό, αλλά η ανάγκη να γεννηθεί ένα άλλο παγωτό. Είναι το πάντρεμα της φωτιάς και του πάγου. Όταν θέλησα να το κατοχυρώσω, ο αρμόδιος αρνήθηκε, λέγοντάς μου, ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε. Τον κάλεσα για μια δοκιμή, κι έτσι το απόλαυσε.

Που μπορούμε να βρούμε το διάσημο πλέον Καζάν Ντιπί και τα υπόλοιπα γλυκά σας;
Το Καζάν Ντιπί Θεσσαλονίκης έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές, όπως: α) το ταψί είναι ανοξείδωτο, μιας μόνο χρήσης. Έτσι κερδίζουμε το μέγιστο σε ποιότητα και καθαριότητα. β) Το γάλα είναι ντόπιο νωπό, αγελάδας και ο χρόνος αρμέγματος ως την παραγωγή είναι μία ώρα για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα. γ) Η κρέμα του Καζάν Ντιπί είναι ιδιαίτερη για να μπορέσει (να καεί) και να αποδώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε γεύση και άρωμα. Αρώματα, όπως η βανίλια ή η μαστίχα δεν ανήκουν στη γεύση του Καζάν Ντιπί.
Η κρέμα δεν αλλοιώνεται στη δομή της, ώστε να έχει αντοχή στο χρόνο, έστω και μετά από 20 ημέρες στο ψυγείο. Εξαιτίας των άριστων υλικών μπορεί να δεχθεί κατάψυξη σε ειδικές επαγγελματικές μηχανές.
Σήμερα στο εργαστήριό μας, που είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, έχω αναπτύξει πέρα από την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε, παραγωγή περισσότερο από 1000 τόνους Καζάν Ντιπί. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε σε 7 ώρες με ένα άτομο δυο τόνους Καζάν Ντιπί. Το κάθε ταψί φέρει μέσα του όλη αυτή την εξέλιξη, που σαν καινοτομία είναι μοναδική. Μπορείτε να μας βρείτε στη Λητή Θεσσαλονίκης!


Πάροδος Ιωάννη Καποδίστρια 5
Λητή, Θεσσαλονίκης
Τ. 2394071760
www.kazandipi.gr