ΥΛΙΚΑ—
Ένα πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο, Αλάτι, Ηλιέλαιο
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
100γρ βούτυρο
100γρ αλεύρι
Λίγη παρμεζάνα
2 κρόκους αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ—
■ ΚΙΜΑΣ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά , να αλλάξει χρώμα και να μη δημιουργηθούν γρομπαλάκια. Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι , πιπέρι και θυμάρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Όταν φύγουν τα υγρά του το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
■ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αλλάξει λίγο χρώμα (δε θέλουμε πολύ) ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν η μπεσαμέλ μας πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψει το αυγό. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
■ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί. Απλώνουμε τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος στρώνουμε με μια κουτάλα την μπεσαμέλ. Άμα θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο) ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.
Πριν το κόψουμε το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Καλή επιτυχία!

Σεφ Γιώτα Περδίκη
Εστιατόριο – Πατσατζίδικο “Πάντερμος”
Γρηγορίου Κολωνιάρη 75
Όπισθεν σταθμού Θεσσαλονίκης
Τ. 2310725838
www.pantermos.gr