Ο Μίκης Θεοδωράκης σχεδιάζει ετικέτα Ιταλικού κρασιού

0
44

Μετά από 37 χρόνια, οι ετικέτες των καλλιτεχνών και τα χαρτιά περιτυλίγµατος που κοσµούν το Casanuova di Nittardi Chianti Classico κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύουν ένα «who’s who» του κόσµου της τέχνης.

Ζωγράφοι, γλύπτες και ποιητές, συµπεριλαµβανοµένων ορισµένων νικητών του Βραβείου Νόµπελ, έχουν τιµήσει το οινοποιείο κάθε χρόνο, συνεχίζοντας έτσι µια παράδοση αιώνων που επιστρέφει στον πρώην ιδιοκτήτη του Michelangelo.
Η σειρά των έργων που βρίσκονται τώρα σε αυτή τη µοναδική συλλογή περιλαµβάνει µεταξύ άλλων, έργα των Friedensreich Hundertwasser, Yoko Ono, Tomi Ungerer, Dario Fo, Pierre Alechinsky και Günter Grass.

Διαβάζουµε στο δελτίο τύπου του οινοποιείου: «Μια άλλη πολιτιστική εικόνα συνδέει τις τάξεις µε το νέο Casanuova di Nittardi, Vigna Doghessa Vintage 2017. Η φετινή ετικέτα και το χαρτί περιτυλίγµατος, το οποίο τυλίγει κάθε µπουκάλι, είναι από το χέρι µιας εξαιρετικά πολύπλευρης προσωπικότητας που βοήθησε να διαµορφώσει την ιστορία της χώρας του: Μίκης Θεοδωράκης-συνθέτης, µουσικός, πολιτικός, θεωρητικός, φιλόσοφος, µαχητής της ελευθερίας. Γεννηµένος στο ελληνικό νησί της Χίου το 1925, θεωρείται µια ζωντανή εικόνα της Ευρώπης. Ο Μίκης Θεοδωράκης προίκισε το Nittardi µε µια εντύπωση του µουσικού του κόσµου. Η ετικέτα του κρασιού είναι διακοσµηµένη µε µια µελωδία και το χαρτί περιτυλίγµατος µε έναν ουράνιο χάρτη του δηµιουργικού κόσµου του µεγάλου µαέστρου. Ο Θεοδωράκης έχει πραγµατοποιήσει περισσότερες από 1.000 συναυλίες σε χώρους, όπως η Βασιλική Όπερα στο Λονδίνο, η Φιλαρµονική του Βερολίνου, το θέατρο Bolshoi στη Μόσχα, το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη και η Αίθουσα Συναυλιών της Βιέννης. Το 1964 απέσπασε διεθνή φήµη µε τη µουσική του για τον Αλέξη Ζορµπά, την ταινία, προσαρµογή του µυθιστορήµατος του Νίκου Καζαντζάκη. Η αξέχαστη σκηνή χορού στην οποία ο Anthony Quinn χορεύει το Sirtaki στην παραλία της Κρήτης επηρέασε γενιές σε όλη την Ευρώπη και συνεχίζει να το κάνει και σήµερα. Αυτή η ξεχωριστή διπλή πράξη, την οποία ο µεγάλος µαέστρος έχει αφιερώσει στον αµπελώνα Nittardi, είναι ένας φόρος τιµής στην παγκόσµια γλώσσα της µουσικής. Το Nittardi είναι ένα boutique οινοποιείο που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Chianti Classico, µε αµπέλια στο Chianti Classico και στην Maremma. Το Nittardi ήταν αρχικά ένας αµυντικός πύργος γνωστός ήδη από το 1183 µε το όνοµα «Νέκταρ του Θεού».