ΥΛΙΚΑ—για 4 άτομα
Έτοιμο σε 15 λεπτά
1 ξερό κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γ νισεστέ η corn flour
½ ματσάκι μαϊντανό
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο λίγο για τσιγάρισμα
150γρ. φέτα (προαιρετικά)
Λίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ—
Στραγγίζουμε τα μύδια σε μια πετσέτα και κρατάμε λίγο από το ζουμί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε προσεκτικά με το ούζο και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε κι αυτό. Ρίχνουμε λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε (ανάλογα πόσο αραιή θέλουμε τη σάλτσα). Αλατοπιπερώνουμε. Όταν η σάλτσα πάει να πήξει προσθέτουμε τα μύδια. Τέλος ρίχνουμε τη φέτα, την πιπεριά και το μαϊντανό.
TIPS —
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μουστάρδα με 3 ώριμες τριφτές ντομάτες χωρίς τη φλούδα για να τα κάνουμε κοκκινιστά. Στην κόκκινη σάλτσα προσθέτουμε και λίγη ρίγανη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σεφ Γιώτα Περδίκη
Εστιατόριο – Πατσατζίδικο “Πάντερμος”
Γρηγορίου Κολωνιάρη 75
Όπισθεν σταθμού Θεσσαλονίκης
Τ. 2310725838
www.pantermos.gr