Μετά την υπογραφή χρηματοδότησης από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που έδωσε το πράσινο φως για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήμαστε πλέον στο σημείο κατάθεσης προσφορών από τις εργοληπτικές εταιρίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά είναι ένα εμβληματικό έργο για τη δυτική Θεσσαλονίκη με κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και στο εγγύς μέλλον Μητροπολιτικό Πάρκο είναι ένα χώρος που συνδέει τον πολιτισμό με την ιστορικότητα, τη μνήμη και το φυσικό περιβάλλον.

Σήμερα στους χώρους του πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, τόσο από το Δήμο, όσο και από άλλους, εκτός Δήμου, φορείς. Θεσμοθετημένα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, μουσικές συναυλίες και το διήμερο «Σσσς … αρχίζει – αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών» στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Σεπτέμβριος… όπως Πολιτισμός», η έναρξη του Αγώνα Δρόμου, εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, Το Μαγεμένο Στρατόπεδο και πολλές άλλες.