Λεκεδαιμόνιος: Καθαριστήριο

0
88

Κάθε φορά αναρωτιόμαστε πως πρέπει να καθαριστεί ένα ύφασμα, ποιος είναι ο σωστός τρόπος ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα χωρίς να καταστρέψουμε το ρούχο… Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι τρόποι καθαρισμού και φροντίδας των υφασμάτων σε ένα καθαριστήριο.

Dry clean (στεγνό καθάρισμα)
Είναι ο καθαρισμός των ρούχων όπου γίνεται σε μηχάνημα κλειστού κυκλώματος με χρήση χημικού ως διαλύτη. Πολύ ισχυρό σε λεκέδες από λάδι, γράσο κ.α.

Wet cleaning
Είναι ο καθαρισμός των ρούχων όπου γίνεται με εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και προϊόντα καθαρισμού, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον κατά την πλύση, δίνοντας τη δυνατότητα στις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, να καθαρίζονται τα ρούχα χωρίς τον κίνδυνο να στενέψουν-αποχρωματιστούν. Δίνει μεγάλη ευελιξία στον καθαρισμό όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με το στεγνό μηχάνημα. Προστατεύει τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά πλέον από τις εταιρίες παραγωγής ρούχων (δερματίνες, κοσμήματα αληθινά και ψεύτικα, φτερά, μεταλλικά στοιχεία).

Laundry
Η μπουγάδα που θα βάζατε στο σπίτι σας. Αυτή είναι μια υπηρεσία που προσφέρουν και τα καθαριστήρια. Βήμα 1ο διαλέγετε τα ρούχα που θέλετε να πλύνετε, βήμα 2ο πηγαίνεται τα ρούχα στο καθαριστήριο, βήμα 3ο επιλέγετε τη θερμοκρασία που θέλετε. Στο καθαριστήριο αναλαμβάνουν να τα πλένουν, να τα στεγνώσουν ή και να τα σιδερώσουν για εσάς, ενώ εσείς αξιοποιείτε τον χρόνο σας διαφορετικά. Πάντα μπορούν να σας συμβουλέψουν για τη σωστή επιλογή της θερμοκρασίας όπως και να σας επισημάνουν τον κίνδυνο της λάθος επιλογής των ρούχων, είτε είναι στο χρώμα, είτε στο ύφασμα.

Φρεσκάρισμα
Το ρούχο ή θα καθαριστεί ή δεν θα καθαριστεί. Είναι μια έκφραση από παλιά που δηλώνει ότι το ρούχο όπου έφερε δεν είναι πολύ λερωμένο. Η διαδικασία όπου ακολουθείται είναι η κανονική όπως όλα τα ρούχα.

Πρέπει τα ρούχα να καθαρίζονται πριν τα αποθηκεύσουμε ή μετά που θα τα χρησιμοποιήσουμε;
Τα ρούχα πρέπει να αποθηκεύονται καθαρά. Εάν μείνει ο λεκές στο ρούχο κατά την αποθήκευση υπάρχει ο κίνδυνος να αποχρωματιστεί ή ακόμη και να σταθεροποιηθεί και να μην καθαρίζεται. Μία λύση είναι να καθαρίσετε τα ρούχα σας πριν τα φυλάξετε χωρίς να σιδερωθούν και όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τα πάτε σε ένα καθαριστήριο για σιδέρωμα.

Το καθαριστήριο διαθέτει εξοπλισμό και εξειδικευμένα μηχανήματα καθαρισμού και σιδερώματος, που εγγυώνται άριστη καθαριότητα και απόλυτη προστασία για όλα τα υφάσματα. Το έμπειρο προσωπικό φροντίζει για την επιλογή και την εφαρμογή της κατάλληλης μεθόδου καθαρισμού κάθε ενδύματος και υφάσματος. Κι έτσι ξενοιάζουμε!

Τα καθαριστήρια Λεκεδαιμόνιος, στη Θεσσαλονίκη, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες καθαρισμού προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και συλλογικούς φορείς, σε ασυναγώνιστες τιμές. Φιλοσοφία τους είναι ότι, η φροντίδα των ενδυμάτων και των υφασμάτων σας αποτελεί δική τους προσωπική υπόθεση. Είναι πραγματικά δαιμόνιοι με τους λεκέδες!!!

Λεκεδαιμόνιος
Γρ. Λαμπρακη 46-48, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 911107
FB. Lekedemonios wet and dry cleaning ΛΕΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
INSTAGRAM. lekedemonios
www.lekedemonios.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή: 8:00-20:00
Σάββατο: 8:00-15:00