Η ψυχολογία μας το καλοκαίρι

0
125

Έφτασε το πολυπόθητο καλοκαίρι και μαζί του η ανησυχία για το πώς θα δείχνουμε στην παραλία. Η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει τον κόπο κάθε χρονιά να μας καταβάλλει τόσο πολύ το άγχος και το αποτέλεσμα της τελευταίας στιγμής και της εξαντλητικής δίαιτας να είναι πάντα προσωρινό;
Η ψυχική μας ηρεμία σίγουρα δεν διασφαλίζεται με καμία στερητική προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιο κιλό που πρέπει να χαθεί, λίγη παραπάνω κυτταρίτιδα και κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ραγάδα.

Φέτος λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του και αν πραγματικά θέλουμε ν’ ασχοληθούμε με αυτόν ας το κάνουμε, αλλά με αγάπη, με τους εξής τρόπους:

  • Ας τον φροντίζουμε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όσο περισσότερο μπορούμε.
  • Μην τον διαλύσουμε με εξαντλητικές δίαιτες, αλλά ας τον φροντίσουμε με ένα πρόγραμμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής με διάρκεια.
  • Ας μειώσουμε το κάπνισμα και τη χρήση αλκοολούχων ποτών, αντικαθιστώντας τα με φυσικούς χυμούς, ανθρακούχο νερό και light αναψυκτικά, όσες φορές μπορούμε να τα αποφύγουμε.
  • Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών και έτοιμου φαγητού, φροντίστε μόνοι σας το τι θα φάτε, θυμηθείτε, ότι η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.
  • Ξαναγνωριστείτε με το σώμα σας. Κάντε μασάζ, βάλτε κρέμες και παρατηρήστε τις ανάγκες και τα ελαττώματά σας.
  • Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα: περπάτημα, κολύμπι και ρακέτες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε.

Σκοπός μας λοιπόν δεν είναι να αποκτήσουμε το σώμα που πάντα ονειρευόμασταν, αλλά να εξασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Και μην ξεχνάτε, ήμαστε το αποτέλεσμα της τροφής και των σκέψεών μας.

Καλό Καλοκαίρι!