Ζυράννα Ζατέλη: Τετράδιο Ονείρων

0
155

Ζυράννα Ζατέλη: «Ό,τι λίγο-πολύ έχει να αντιμετωπίσει και ένας άντρας συγγραφέας, και γενικώς η συγγραφή, το βιβλίο ως οντότητα, ως ψυχική και αισθητική ανάγκη. Ασφαλώς και παίρνω είδηση τι γίνεται γύρω μου με την ψηφιακή υπερπληροφόρηση, αλλά δεν συμμετέχω σ’ αυτό το ελκυστικό μάλε-βράσε. Πολύ ελκυστικό όπως φαίνεται και ακαταμάχητο, μέχρι να σε αδειάσει από ουσία. Με το χέρι γράφω πάντα και σε μια παλαίμαχη ηλεκτρική γραφομηχανή. Πρόκειται για προσωπική επιλογή, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Και καθόλου δεν εννοώ πως είμαι κατά της τεχνολογίας. Ωστόσο η κατάχρηση μάς έχει φάει και είναι αυτή που καταργεί τη χρήση.

«Έχουμε παραδοθεί αμαχητί στην κατάχρηση, στον συρμό, στον αλαλαγμό, ζούμε όσο πιο έντονα γίνεται μια απίστευτη ρηχότητα».

Τα «Τετράδια ονείρων» είναι ένα παράξενο και απρόσμενο βιβλίο, όπου η Ζυράννα Ζατέλη αποκαλύπτει τις θρυαλλίδες της γραφής της, τις μύχιες εικόνες που δημιούργησαν το μαγικό της σύμπαν.
Ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο των ονείρων της -πρωταρχική ύλη της πεζογραφίας της-, με τα αινίγματα του υποσυνείδητου που η ίδια επέλεξε να καταγράψει ανασύροντάς τα από το χάος της ενύπνιας ζωής.