Πανέμορφη ταβέρνα, σε ήσυχη, κατάφυτη περιοχή, λίγο έξω από το κέντρο. Απλά και νόστιμα πιάτα, με συντροφιά μουσικής από jukebox. 
Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με καφεδάκι και πρωινό. Από εκεί και πέρα το Άσυλο είναι γνωστό για τις σούβλες του. Καλοψημένα κρεατικά, όπως κοκορέτσι, ελασσονίτικο, κεμπάπ κοτόπουλου ή χοιρινού, μπριζόλα σούβλας είναι μερικές από τις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσετε.

Πρόταση: δοκιμάστε όλες τις σούβλες! Όλες!

Ένα «Άσυλο» για συλλέκτες
Με ένα μικρό σκάλωμα ανοίγει η φθαρμένη πόρτα και το 45άρι του αμερικάνικου τζουκ μποξ του 1954 παίζει το «Μπροστά στο πλουσιόσπιτο» του Καζαντζίδη. Μόλις μπήκες στο «Άσυλο». Ένα από τα τελευταία αυθεντικά μαγαζιά στην είσοδο της Ευαγγελίστριας, όπου μπορείς να ακούς για ώρες συλλεκτικούς δίσκους 45 στροφών.
Ραδιόφωνα αντίκες, παλιά ζύγια που κρέμονται από το ταβάνι γεμάτα φρούτα, τσίγκινα ποτήρια του κρασιού, λάμπες θυέλλης και εξώφυλλα δίσκων παρεμβάλλονται ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφίες και αυτόγραφα της Μελίνας Μερκούρη, του Τσιτσάνη και του Καζαντζίδη. Η ταβέρνα που λειτουργεί από το 1980 πήρε το όνομά της, «όταν μία νύχτα, πριν από τρεις δεκαετίες, οι θαμώνες της «προστάτευσαν» από το κυνηγητό της Χωροφυλακής, ένα φουκαρά που χρωστούσε στο Δημόσιο», μας λέει ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γάκης. Ο «δραπέτης» με χρέος μερικές χιλιάδες δραχμές, κρύφτηκε πάνω σε ένα δέντρο και μόλις έφυγαν οι αστυνομικοί, ένας από την παρέα της ταβέρνας, έγραψε στον τοίχο τη λέξη «Άσυλο» με μπογιά, κι από τότε το όνομα δεν σβήστηκε ποτέ…

Απόσπασμα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» Βόλτα στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια
Μόλις 500 μ. από τη ΔΕΘ στην περιοχή Ευαγγελίστρια!
Τ. 2310201973 – 6909949595
FB. taverna.asylo
INSTAGRAM. taverna_asylo

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
από Τρίτη μέχρι και Κυριακή ανοιχτά από τις 11:00π.μ μέχρι τις 2:00μ.μ